В Деня на Християнското семейство“ в  зала Пленарна“ на Община

...
В Деня на Християнското семейство“ в  зала Пленарна“ на Община
Коментари Харесай

Благотворителен концерт за деца с аутизъм събра варненци в зала Пленарна

 В " Деня на Християнското семейство “ в  зала " Пленарна “ на Община Варна, се организира Благотворителен  концерт в поддръжка на децата с аутизъм от новооткрития център " Живот под дъгата “.

Концертът се провежда за първа година от Асоциация " Да съхраним дамата “, Варна и Център за обществена рехабилитация и интеграция за деца с увреждания/аутисти. Той беше отдаден на 21 ноември " Деня на християнското семейство “, за поддръжка на децата с аутизъм и техните фамилии.

Събитието откри  варненската гайдарска школа " Тракия “ с началник Никола Георгиев.

Д-р Йорданка Ненчева, Председател и един от учредителите на Асоциацията произнесе приветсвено слово и поздрави гостите и присъстващите. От екипа на Сдружението бяха връчени Благодарствени адреси на 26 институции, компании и самостоятелни донори.

В концерта участваха реализатори към ОДК-Варна с шеф Монка Николова, варненски училища-ЧУ " Аз съм Българче “, ОУ " Добри Чинтулов “, оперната певица Станислава Марчева, вокалните групи " Мелодии на зрелостта “ с началник Стоян Гамолов, фолклорна група ‚Импулс “ с началник Мария Славова и други

В събитието участваха доста млади фамилии, както и благотворителни организации, и донори спомогнали за откриването на Център за обществена рехабилитация и интеграция за деца с увреждания/аутисти, който беше открит на 1 юли 2019г. на ул. " Кавала “ 1-а. Той беше напълно обзаведен с дарения от Сдружението, компании и другари.

Във фоайето бе открит и благотворителен базар. На него бяха изложени сувенири, ръчно направени от децата с аутизъм и дамите от ЦСРИ " Импулс “ към Асоциацията. Събраните средства се набират за закупуване на транспортно средство, което ще усъвършенства достъпа на децата до Центъра, закупуване на дидактични материали, възстановяване на материалната база и обезпечаване на рехабилитационни действия отвън центъра-хипотерапия, детски лагер и други

Асоциация " Да съхраним дамата “ към този момент над 22 години работи в поддръжка на дамите, децата и фамилията. Под покрива на " Междупоколенческия център “ намират място хора от всички възрасти, от най-малките до напреднала възраст, само че с висок дух и оптимизъм за бъдещето.

Семейството е свято място, където детето се ражда и отглежда с обич. Обществото е в поддръжка на специфичните деца и техните фамилии. Нека ставаме по-добри и сплотени. Нека сътворяваме такива условия, при които желаеме да живеем.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР